duminică, 28 ianuarie 2018

”De-a baba-oarba”, de Vlad Musatescu

Continua aventurile lui Al Conan Doi, un detectiv ”cu greutate”, care incerca saracul de zor sa scrie o carte dar era tot timpul deranjat din munca de misterele venite pe capul lui :-D

Tocmai ce a scapat aproximativ intreg de la Posada, de unde e recuperat de Tanti Ralita si depozitat in casa din Bucuresti, nu inainte de a fi tratat cu o portie generoasa de pastile de extraveral de matusa pe drum - ascunse in toate felurile de mancare a unui chiolhan la restaurantul ”Paralela 45” :-)

Ok, ajuns acasa e entuziast ca are tot romanul - din pacate nu pe hartie ci doar in cap :-D Il pune in miscare un anunt din ziar, cum ca intr-o zona foarte linistita a tarii se ofera cazare gratis pentru scriitori. Pleaca acolo impreuna cu nevasta (bulgaroaica Penke) si afla ca gratis ca gratis, dar trebuie sa se revanseze fata de viitoarea gazda editandu-i un imens roman de 4.000 de pagini! Asta in conditiile in care nevasta gazdei mai sa ii ia la paruiala, satula pana peste cap de scriitorii care tot aterizasera in ultimul timp la ei si se infipsesera cu spor in proviziile lor.

Conan Doi pleaca in Campina, incercand sa isi gaseasca ”oaza de creatie” la pensiunea unei profesoare de pian. Din pacate aceasta este si ea o scriitoare si il bombardeaza cu creatiile ei, ba ii si comunica faptul ca nici macar ea nu a putut sa scrie in propria casa, recomandandu-i un alt loc: satul Coltiilupchii! :-D

Dupa aventuri care il aduc cu Bombita intr-un rau, ajunge in izolatul Coltiilupchii, unde este trimis de multa lume direct la Naiba. Dupa ceva timp afla ca nu era injurat ci chiar exista un Guliver Naiba, un fel de vrajitor local, aciuiat de ceva timp pe acolo si care avea o putere ciudata asupra localnicilor.

Misterul reprezentat de Guliver Naiba, precum și alte momente super haioase, il determina sa amane scrisul iar si sa isi imbrace haina de detectiv :-) Ce va rezulta? Vedeti in carte ;-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu