duminică, 28 ianuarie 2018

”Conacul dintre dealuri”, de Agatha Christie

Un doctor cu o complicata viata sentimentala este invitat impreuna cu sotia lui de o prietena de familie sa stea cateva zile la conacul ei. Alaturi de ei doi au mai fost chemati si alte personaje, printre care si amanta lui, o faimoasa sculptorita.

Sotia doctorului nu baga de seama tensiunea de la conac dintre sot si amanta, fapt ce nu ii uimeste pe ceilalti, fiind cunoscut ca ea nu este atat de inteligenta.

Seara are loc o aparitie neasteptata: o faimoasa actrita, fosta mare iubire a doctorului. Aceasta sta la o casa vecina si a venit pentru a imprumuta un pachet de chibrituri.

Hercule Poirot isi petrece vacanta in apropiere si este invitat a doua zi la masa. Cand intra in curte surprinde exact momentul de dupa scena crimei: doctorul este pe jos si plin de sange langa piscina, sotia lui este in stare de soc si tine un revolver in mana iar ceilalti vin fiecare din alta directie. Cu ultimele puteri, cel impuscat mai apuca doar sa strige numele amantei sale inainte sa moara.

Totul o indica drept autor al crimei pe sotia doctorului insa lucrurile nu sunt asa simple la o a doua privire. De exemplu, politia descopera ca revolverul pe care il tinea in mana nu era arma crimei iar aceasta este de negasit.

Bineinteles, Poirot intra in actiune si afla ce si cum ;-) Voi reusiti inaintea lui? :-D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu