joi, 16 iunie 2016

"Cei patruzeci si cinci", de Alexandre Dumas

Au trecut anii peste Curtea lui Henric al III-lea. Prietenii sai de la inceputul domniei au disparut, iar odata cu ei a disparut si veselia si aventurile, lasand locul noii pasiuni regale, religia aplicata intr-un mod sumbru si extremist. In locul balurilor sunt acum procesiunile religioase pigmentate cu autoflagerari, in locul ospetelor sunt mancarurile de post...

Vulturii care pandesc Coroana Frantei nu au disparut, Henric de Navara isi incepe aventura militara care il va duce pe culmile gloriei iar Ducele de Guise se pregateste pentru asaltul final impotriva dinastiei de Valois.

In acelasi timp, personaje din trecut nu mai traiesc decat pentru razbunare...

Lipsit de vitejii lui prieteni de odinioara, Henric al III-lea pare ca nu are nici o sansa in mijlocul fortelor care se lupta in jurul sau. Totusi, noul sau favorit are o idee: o garda regala formata din 45 de viteji gata la orice! In plus, in mod neasteptat, regele se trezeste cu un prieten pe care il credea mort, Chicot, fostul sau bufon si unul dintre cele mai interesante personaje ale lui Dumas ;-)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu