miercuri, 22 iunie 2016

"Zana carabina", de Daniel Pennac

Al doilea roman din seria Malaussène il aduce pe personajul principal in acelasi rol de "tap ispasitor" profesionist la munca si de suspect universal pentru actiunile politiei, in pofida bunavointei si a candorii sale.

Benjamin Malaussène lucreaza acum la o editura unde are indatorirea sa previna accesele de furie din partea scriitorilor ale caror manuscrise sunt refuzate. Sarcina grea, mai ales ca acestia nu sunt chiar cele mai calme si "normale" persoane :))

O bunicuta se plimba linistita prijn cartierul Belleville din Paris, pe langa ea trece un politist, bunicuta scoate un ditamai gun-ul si il asasineaza linistita :-D In plus, alte cateva crime zguduie cartierul si singurul element comun al lor pare Benjamin...

Desi luat in colimator de justitie, eroul cartii are si alte probleme destul de nasoale cu familia sa extrem de neobisnuita :-D Mama lui e intr-o continua calatorie cu noi amanti, rezultatul fiind, la intervale regulate, noi fratiori si surioare :)), una dintre surorile lui este o maniaca a paranormalului, un frate mai mic este prototipul extrem al strenagurului plin de energie etc. A, si are chiar si un caine cu mari probleme, ce mai, o nebunie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu