miercuri, 18 mai 2016

"Nemesis", de Isaac Asimov

Omenirea s-a impartit in doua: pe de o parte cei care au ramas pe Pamant si pe de cealalta parte cei care traiesc in uriase statii spatiale in jurul Terrei.

Pe una dintre statiile spatiale se fac doua descoperiri uriase: o noua stea foarte apropiata de Sistemul Solar si o metoda noua de propulsie, mult mai puternica decat tot ce exista pana atunci. Conducerea statiei se hotaraste sa profite de cele doua noutati si pornesc spre steaua respectiva, denumita Nemesis, pentru a intemeia acolo o civilizatie noua, rupta total de cea a Pamantului si exact astfel cum si-o doreau locuitorii statiei.

Ajungand la steaua respectiva, vor gasi o planeta cu un satelit natural pe care pare ok sa intemeieze noua civilizatie numai ca se vor lovi de niste probleme neasteptate, avand de-a face cu un organism inteligent de marimea intregii planete.

Intre timp, pe Pamant este descoperita o metoda de propulsie si mai puternica precum si faptul ca noua stea nu este stationara ci se indreapta catre Sistemul Solar, amenintand sa il distruga. Se creaza o adevarata fobie impotriva celor care plecase cu statia spatiala spre stea si este trimisa pe urma lor o nava spatiala.

Ca sa termin ca intr-o prezentare la TV :) "Vor reusi pamantenii sa salveze planeta noastra de la distrugerea de catre steaua calatoare? Aflati in carte!". :-D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu