marți, 6 octombrie 2015

"Furtună pe Windhaven", de George R. R. Martin si Lisa Tuttle

Actiunea se petrece pe o planeta acoperita, aproape in totalitate, de ocean. Civilizatia umana traieste pe cateva insule iar legatura dintre acestea se realizeaza in marea majoritate cu ajutorul unor mesageri zburatori, care folosesc pentru a se deplasa prin cerul furtunos al planetei aripi construite din metalul navei spatiale care ii adusese cu sute de ani in urma pe oameni in acest loc din Univers.

Personajul principal este o fata saraca, Maris, care se lupta impotriva regulilor rigide ale societatii, care impuneau ca numai prin mostenire sa se trimita aripile mai departe, mesagerii ajungand o adevarata casta inchisa celorlalti. Victoria ei in fata conservatorismului unei societati care regresase spre medieval nu va face decat sa complice lucrurile pe Windhaven.

Se vede ca este scrisa in coautorat cu o autoare, se simte mult mai pregnant decat in alte carti ale lui George R. R. Martin latura feminina a povestirii iar finalul mi-a placut foarte mult, atat foarte realist cat si foarte romantic si frumos!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu