joi, 1 octombrie 2015

"Dinastia Sunderland - Beauclair", de Vintila Corbul

Lumea marii finante a anilor 1790-1800, adica atunci cand Europa era in flacarile Revolutiei franceze si se consolidau si apareau unele dintre mariile intreprinderi comerciale, bancare, de transport sau alte cele, care au urmasi la cel mai inalt nivel mondial chiar si acum! Aceasta lume este descrisa de cel mai mare romancier roman - aceasta este opinia mea - intr-un mod foarte realist, mai ales ca Vintila Corbul are legaturi cu ea, dat fiind originile familiei sale.

Un roman fluviu, complex, care te va purta din inceputurile SUA in aristocrata Anglie, apoi in Franta revolutionara sau in Italia romantica dar faramitata si ocupata, pe rand, de cel mai puternic vecin.

Un roman in care veti regasi atatea situatii din lumea marilor afaceri sau a a marii diplomatii pe care le regasiti si acum in emisiunile de stiri sau presa de specialitate - lucrurile s-au schimbat mai putin decat de-am asteptat, in multe cazuri.

O carte care poate sta alaturi de orice best-seller strain cu tema similara, nu este, astfel, de mirare ca Vintila Corbul a scris si publicat cu succes, apoi, in SUA sau Franta!

O sa il gasiti si intitulat "Dinastia Sunderland - Beauclair - Idolii de aur", pentru a il diferentia de urmarea sa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu