vineri, 30 octombrie 2015

"Agenția Thompson and Co.", de Jules Verne

Agentia Thompson and Co. anunta, cu surle si trambite, ca organizeaza o minunata excursie in insulele Azore si Canare! Fericitilor turisti le pune la dispozitie un vas excelent, conditii de lux, organizare de inalta clasa si un translator profesor universitar care stie toate limbile vorbite! De fapt, totul este organizat la plezneala, nefiind facuta nici macar o rezervare la hotelurile din insule, vasul fiind o vechitura care se chinuie sa nu se scufunde, traseele prognozate fiind o necunoscuta pentru organizator iar translatorul cunoscand doar cateva limbi straine :)

Patronul agentiei de tursim este un om de un optimism feroce insa si fara nici o legatura cu realitatea :) Asa ca expeditia nu numai ca ameninta sa nu fie pe placul turistilor, dar chiar ajunge sa le puna viata in pericol.

Cel mai vesel roman al lui Jules Verne are in centrul lui aventura unui francez falit, imbarcat in aceasta expeditie ca translator si ghid, desi este nepregatit pentru asa ceva. El va face parte dintr-o societate in care mare parte din personaje sunt duse cu sorcova, dar si va avea suprize extrem de placute ;-)

Atipic pentru Jules Verne, nu veti intalni inventii sau alte elemente de SF.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu