joi, 20 aprilie 2017

”Cantec pentru Lya”, de George R. R. Martin

Cartea cuprinde mai multe povestioare:
- In zori se ridica ceata;
- Un alt fel de singuratate;
- Comanda prioritara;
- Negre, negre erau tunelurile;
- Eroul;
- Ai dracului sarlatani;
- Campionatul de fotbal;
- Iesirea spre San Breta;
- Expunere de holograme;
- Cantec pentru Lya.

In una dintre ele se prezinta situatia unui om aflat singur in Univers, asteptand ca sa fie schimbat de la locul de munca, dupa ani de zile, de inlocuitorul lui. Dat fiind singuratatea, psihicul lui a cam luat-o la goana.

in alta este vorba despre situatia neobisnuita care se creaza atunci cand copiii de la o ambasada extraterestra de pe Pamant doresc si ei sa se inscrie in liga locala de fotbal american. De aici pornesc o gramada de incurcaturi pentru factorii de decizie, autorul profitand de ele pentru a arata cum vede interactiunea cu noi civilizatii in viitor.

In povestioara care da si titlul volumului, o echipa de savanti este trimisa pe o planeta extraterestra pentru a studia o foarte ciudata credinta locala. Ea face extrem de multi prozeliti, inclusiv printre oameni, dar ceea ce sperie autoritatile din Galaxie este faptul ca aceasta impune adeptilor sa se sinucida ritualic la o anumita varsta - iar sinuciderea este foarte dura: te lasi devoprat de o fiinta ciudata care traieste intr-un complex de pesteri. George R. R. Martin exploreaza foarte interesant aici iubirea si singuratatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu