luni, 16 noiembrie 2015

"Asediul Constantinopolului", de Vintila Corbul

Unul dintre cele mai importante momente ale istoriei redate de cel mai mare romancier roman!
Mahomed al II-lea, tanarul sultan turc, se arunca in fruntea unei armate imense catre cel mai dorit premiu de catre toti cuceritorii din ultima mie de ani: orasul construit de imparatul Constantin pentru a deveni noua capitala a Imperiului roman!
Dupa o mie de ani in care orasul a rezistat la valuri dupa valuri de armate dusmane, imensele lui ziduri sunt luate inca o data cu asalt! De data asta, insa, noul adversar si-a calculat bine pasii: a blocat stramtorile care duc spre oras, si-a construit o flota imensa, armata beneficiaza de cea mai moderna artilerie, soarta capitalei Lumii pare pecetluita... Si, totusi, rezista! Rezista bombardamentelor - portiunile de zid distruse de acestea sunt reconstruite in graba noaptea - rezista asediului de pe mare, rezista chiar si certurilor politice interne! Este o infruntare intre o lume gata sa dispara dar care se agata cu disperare de viata si o lume noua plina de energie!
Doua volume care va vor tine cu sufletul la gura pentru viata personajelor, doua volume in care Vintila Corbul reda perfect situatia acelor timpuri: intrigi, curaj, nebunie, iubire, tragedii, totul pe fundalul acestui punct central al istoriei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu