joi, 4 mai 2017

”Lumea fluviului. Vasul miraculos”, de Philip Jose Farmer

A doua parte din seria ”Lumea Fluviului” il are ca erou pe Mark Twain, renascut pe o planeta foarte ciudata, laolalta cu toata populatia care a trait candva pe Terra!

Pe planeta se afla un fluviu imens care curge labirintic incepand de la Polul Nord. Pe malurile lui, omenirea este extrem de amestecata, fiind tot felul de organizari social-politice formate din tot felul de populatii, fie din evul mediu, fie din neolitic, fie din modernitate. Cu totii, insa, traiesc conditiile unui paleolitic, deoarece lipseste aproape cu desavarsire metalul si trebuie sa se descurce cu arme si unelte facute din piatra, lemn sau oase. Agricultura nu este posibila dar aceasta nu este o problema, pentru ca fiecare dintre cei renascuti primeste zilnic, intr-un mod aproape miraculos, hrana si tot felul de alte produse ”de lux”, precum alcool, tigari, marijuana sau o guma halucinogena.

Mark Twain doreste sa rezolve misterul prezentei lor acolo, asa ca pleaca intr-o calatorie aventuroasa, insotit de un rege viking si ajungand sa faca alianta cu un fost monarh medieval englez. In jurul lor apar si alte personaje faimoase ale istoriei omenirii, ba chiar si un misterios extraterestru care incearca sa ii ajute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu