joi, 14 ianuarie 2016

"Zei marunti", de Terry Pratchett

Un alt volum din celebra serie "Lumea Disc". Stati linistiti, pot fi citite oricare dintre volume independent, nu trebuie sa ai in vedere o anumita ordine, ce le uneste este cadrul actiunii, miraculoasa si plina de invataminte si umor Lume Disc ;-)

Aici este vorba de zeul Om, pregatit sa revina in forta in viata oamenilor insa se trezeste ca nu prea mai are nici o putere divina si, capac peste toate, s-a intrupat intr-o biata broasca testoasa... Ba unde mai pui ca exista si un vultur care si-a facut un scop in viata sa il manance :-D

Singurul care poate sa il auda pe exputernicul zeu este un novice dintr-un stat teocratic. Problema e ca respectivul novice nu este cel mai inteligent om ever si nici nu prea isi da seama ce se intampla cu el si zeul Om. Adaugati aici un razboi in pregatire si tot felul de complicatii diplomatice, totul pe fundalul umorului senzational al lui Terry Pratchett si a modului inteligent in care poate sa prezinte probleme fundamentale pentru viata noastra, facandu-te sa razi dar si sa cazi pe ganduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu