marți, 8 noiembrie 2016

"Valea Mortii", de Karl May

In unele editii o mai gasiti si ca partea a doua a trilogiei "Tragedia familiei Adlerhorst".

Actiunea care debutase in "Dervisul" in Orient se muta in America.

Vestitul "Trifoi", format din micul, activul si hatrul Sam Hawkens impreuna cu cei doi prieteni ai sai nedespartiti, Will Parker si Dick Stone salveaza o caravana de imigranti nemti si pleaca pentru a ii intalni in Valea Mortii din California pe Old Firehand si Winnetou, care se grabeau sa o apere pe misterioasa Paloma Nakana de un pericol iminent.

Intre timp, lordul David Lindsay isi indeplineste visul sau de a calatorii in Vestul Salbatic, pe care il cunoaste atat de bine din povestirile fostului sau tovaras de drum, Kara ben Nemsi ;-) In goana dupa aventuri, pentru care "este dispus sa plateasca oricat", cu banul jos :-D, ajunge la timp pentru a participa la o urmarire plina de peripetii pe fluviul Colorado. Entuziasmul sau este cu atat mai mare cu cat ii are alaturi pe multe dintre personajele despre care ii povestise atatea bunul sau prieten Kara Ben Nemsi.

Confruntarea finala are loc in Valea Mortii, implicand nu numai pe personajele de mai sus dar si mai multi membri ai familiei Adlerhorst, precum si triburi razboinice de indieni care complica expeditia de salvare. in plus, tainele care inconjoara familia Adlerhorst incalcesc si mai mult lucrurile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu