joi, 6 octombrie 2016

``Spada si sabia medievala in Transilvania si Banat`` de Zeno-Karl Pinter

Cine nu a vazut un film de aventuri in care eroul sa nu se dueleze de mama focului cu sabia? :-D Eee, citind aceasta carte iti vei da seama ca subiectul spadelor si sabiilor este mult mai complex decat credeai, logic de altfel, daca te gandesti ca au fost armele principale pentru o mare parte din omenire timp de peste o mie de ani!

Veti vedea in carte cum au aparut spadele, cum au evoluat sau cum erau folosite si o sa vedeti ca sunt diferente fundamentale intre spadele de la inceputul Evului Mediu si cele de peste cateva sute de ani. Normal, pe de o parte evolua si tehnologia dar si armamentul defensiv contra cui trebuiau folosite si de aici mari schimbari atat in modul lor de constructie cat si in cel de folosire.

Cartea poate fi gasita la Muzeul Brukenthal sau cel de istorie din Sibiu si este impartita, practic, in doua: pe de o parte informatii in general despre spade si sabii iar pe de cealalta parte o prezentare tintita pe cele descoperite in Transilvania si Banat. Foarte interesante ambele parti, pentru ca in a doua iti poti face o idee despre locul pe care l-a ocupat aceasta zona din tara noastra in contextul evului mediu european.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu