joi, 21 aprilie 2016

"Cezar", de Alexandre Dumas

Perfecta pentru cei carora li se par prea scortoase cartile de istorie clasice dar ar dori ceva mai mult decat un roman cu privire la perioada si viata lui Cezar - fie vorba intre noi, una dintre cele mai nebune perioade ale istoriei, cea a razboaielor civile din Republica Romana!

Cezar, nascut intr-o familie cu o genealogie impresionanta, spunea ca se trage atat din vechii regi romani cat si din zei, a avut, tocmai de aceea, o copilarie si adolescenta pusa in primejdie de inceputul razboaielor civile - a trebuit chiar sa fuga si sa se refugieze departe de marea metropola a Republicii, moment in care a fost prins de pirati, rascumparat si, apoi, subiectul unei aventuri incredibile: a angajat o ceata de soldati cu care s-a dus si i-a distrus pe piratii la care statuse in captivitate! De fapt, aproape toata viata si-a trait-o la limita, riscand totul pe o singura carte, insa aproape mereu aceasta s-a dovedit castigatoare ;-)

Bineinteles ca nu doar riscul i-a adus victoria ci si faptul ca a fost unul dintre cei mai mari generali dar si oameni politici. Sub bagheta maestrului romanului de aventuri, Alexandru Dumas, va dati seama ce frumos se va derula aceasta viata in paginile cartii ;-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu